ZUBNI IMPLANTATI

Implantologija

Najmlađa i najbrže rastuće grana stomatologije zasniva na oseointegraciji titana s kosti, a predstavlja vrstu oralne rehabilitacije kojoj je uspješnost do 98%. Ugradnja zubnih implantata pruža prirodni izgled, zdrave zube i samouvjeren osmijeh za svakodnevno uživanje u aktivnostima bez razmišljanja o zubima koji vam nedostaju. Ovaj postupak vratit će Vaš prirodni oblik lica i osmijeh koji bi se inače zbog nedostatka zuba mogao opustiti i dobiti tužan izgled.

Kandidati za ugradnju implantata?

Svi pacijenti kojima nedostaje jedan ili više prirodnih zubi potencijalni su kandidati za ugradnju zubnog implantata. Želite li vratiti svom licu prirodan izgled i predivan osmijeh nakon gubitka zuba, zubni implantati su najbolje rješenje. Za zahvat ugradnje implantata potrebno je imati zadovoljavajući volumen kosti čeljusti. Taj volumen utvrdit će se kliničkom procjenom i analizom digitalnog ortopana gornje i donje čeljusti.

Prednosti ugradnje implantata

U odnosu na most, prednost ugradnje implantata kod nedostatka zuba je ta što se susjedni zubi ne moraju brusiti. Tako susjedni zubi ostaju očuvani. Postupak ugradnje implantata je mnogo jednostavniji, a time ugodniji i bezbolniji za pacijenta. Zubni implantati se izrađuju od titana jer ovaj prirodni metal nema alergijsko djelovanje, a zubi su otporniji na štetne utjecaje. Zubni implantat se umeću u čeljust na mjesto zdravog zuba čime se sprječava pomicanje zdravih zuba. Nakon ispravnog zahvata ugradnje implantata koja Vam omogućuje Implantdent stomatološka ordinacija garantiramo Vam da uz odgovarajuću skrb za Vas mogu biti dugogodišnje rješenje.

Zahvat i oporavak

Jednostavan i ugodan postupak ugradnje implantata u Implantdent stomatološkoj ordinaciji traje relativno kratko, svega oko 15 minuta, te je u potpunosti bezbolan. Implantat se pokriva tkivom i čeka se oseointegracija (zarastanje implantata s kosti koja može trajati otprilike 3 do 6 mjeseci), nakon čega se na implantat stavlja krunica odnosno zubni nadomjestak napravljen od keramike.

Sprječavanje dodatnih zdravstvenih problema

Ugradnjom implantata, uz prirodan osmijeh koji će Vam vratiti samopouzdanje, zaštitit ćete i svoju zdravu čeljust, jer prazan prostor koji u zubima nastaje gubitkom zuba često može uzrokovati zdravstvene probleme, pa je tako zubni implantat jedina opcija koja će potaknuti prirodne kosti na njihov rast i time spriječiti propadanje.

Održavnje higijene

Održavanje higijene nakon ugradnje implantata je jednostavno i ne razlikuje se uvelike od čišćenja prirodnog zuba. Posebnu važnost treba obratiti na prostor između zubi i zubnog mesa oko zuba koji se može očistiti zubnim koncem, interdentalnom četkicom ili oralnim tušem kako bi spriječio razvoj bakterija, koje mogu zahvatiti kost oko implantata. Kod pušača je kraći vijek trajanja implantata i može izazvati ozbiljne komplikacije i lošiji terapijski ishod. Stoga je potrebna redovita higijena usne šupljine.