PEDODONCIJA

Pedodoncija ili pedijatrijska stomatologija predstavljan dječju stomatologiju koja uključuje popravak i liječenje mliječnih i trajnih zuba, nadogradnju slomljenih zuba, motivaciju za pravilno održavanje higijene usta i zuba, flouridaciju te preventivno zalijevanje fisura zuba, čime se poboljšava otpornost na zube prema karijesu.

Prevencija karijesa na mliječnim i prvim trajnim zubima kod djece glavni je cilj pedijatrijske stomatologije. Djeca iziskuju posebne metode rada. Nestrpljiva su i vrlo često uplašena, pa s njima treba raditi brzo, zainteresirati ih za zahvat i osloboditi straha.

Kako za djecu, tako i za roditelje prvi odlazak stomatologu predstavlja veliki izazov. Za prvi susret sa stomatologom djecu treba valjano pripremiti pa je vrlo važna suradnja stomatologa i roditelja. Dijete bi prije bilo kakvog zahvata na zubima trebalo steći povjerenje u stomatologa jer nepoznate osobe, aparati i zvukovi često djecu mogu preplašiti.

Prvi posjet stomatologu najbolje je napraviti već u prvoj godini djetetova života kada se malim pacijentima radi preventivna mjera zaštite od karijesa – fluoridacija.  Zubi premazuju tekućinom, gelom ili lakom koji sadrži fluor, a postupak je bezbolan za dijete. Implantdent brine o zubima najmlađih članova Vaše obitelji.