ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Ljepota i mladenački izgled danas su društveni imperativi te se tako dentalna medicina definira i na estetsku  a ne isključivo na zdravstvenu djelatnost.

Zdravi i bijeli zubi ključ su lijepog i blistavog osmijeha koji u privatnom i poslovnom životu igraju veliku ulogu te će Vam omogućiti opuštenost u društvu i više samopouzdanja. Estetska stomatologija je umjetnost koja spaja harmoniju zubi, zubnog mesa i živčanog sustava.

Kako bi se zahvati estetske stomatologije izvršili na nivou savršenstva u Implantdent stomatološkoj ordinaciji neprekidno usavršavamo svoje osoblje, a ordinacija je opremljena modernim instrumentarijem i visoko kvalitetnim materijalima najboljih svjetskih proizvođača instrumenata za rad i sterilizaciju. Na taj način našim pacijentima pružamo estetsku savršenost te dugotrajna rješenja.

Estetska stomatologija zahtijeva od pacijenta pridržavanje odgovarajućih uputa, suradnju tijekom i poslije postupka te redovnu kontrolu i profesionalno čišćenje zubi kako bi Vaše lice mladenački izgled zadržalo dugi niz godina.

Estetska stomatologija uključuje:

  • Estetske ispune (plombe)
  • Ljuskice – Veneers
  • Izbijeljivanje zubi
  • Bezmetalne krunice
  • Profesionalno čiščenje i poliranje zubi

Estetski ispuni – plombe

Estetski ispuni (plombe) su dugotrajno visoko kvalitetno rješenje kod slučajeva gdje nije potrebna velika obnova zubnog tkiva. S obzirom da je zahvat vrlo kratak i ugodan za pacijenta u Implantdent stomatološkoj ordinaciji takvi zahvati se izrađuju u jednom posjetu, čime se pacijentu vraća prirodan izgled zuba.

Dok se u prošlosti podrazumijevalo korištenjem amalgamnih ispuna (sivih plombi) kojima se zub zatvarao, zbog dokazane toksičnosti toga materijala te loše estetike, u današnje se vrijeme gotovo uvijek koriste kompozitni materijali (bijele plombe) koji garantiraju savršenu estetiku. Isto tako kod preparacije za amalgamski ispun zub se mora opsežno brusiti dok se kod kompozitnog materijala odstranjuje znatno manje zubnog tkiva.

S obzirom na velike prednosti kompozitnih materijala preporučuje se stare amalgamske ispune zamijeniti. Kako zbog dokazane toksičnosti, tako i zbog mogućnosti nastajanja sekundarnog karijesa ispod takvog ispuna, koji je učestali slučaj.

Estetski ispuni se izrađuju u širokom izboru nijansi materijala, imaju veličinu i oblik prirodnog zuba te tako rezultiraju praktički savršenim spojem prirodnog zuba i plombe, a zahvat je praktički nevidljiv u pacijentovoj usnoj šupljini.

Ljuskice – Veneers

Jedno od najčešćih rješenja u suvremenoj estetskoj stomatologiji kako bi se ostvario „Hollywoodski osmijeh“ koriste se keramičke ljuskice ili Veneers. One su tanki porculanski listići koji se lijepe na prednju površinu zuba te tako oponašaju prirodne zube, a koriste se kod ispravljanja mnogih nepravilnosti kao sto su položaj, oblik, veličina, razmaka između zubi te boja zuba.

U Implantdent stomatološkoj ordinaciji dugogodišnje stručno iskustvo omogućilo nam je prepoznavanje najboljih materijala, a dosadašnja tehnologija dostigla je sami vrhunac estetske stomatologije. Našim pacijentima garantiramo maksimalnu dugotrajnost i prirodni izgled osmijeha koji vraća samopouzdanje kako u privatnom tako i u poslovnom svijetu.

Ukoliko imate očuvane zube i nemate velike kompozitne ispune savršeni ste kandidat za keramičke ljuskice. Tijekom konzultacije s našim ugodnim osobljem saznat ćete koja vrsta ljuskica je optimalna za Vas kako bi ostvarili željeni konačni rezultat.

Kako porculanske ljuskice ne zahtijevaju vremenski oporavak odmah nakon zahvata se možete vratit u svoju svakodnevnu rutinu.

Izbjeljivanje zubi

Neke od naših svakodnevnih aktivnosti kao što su konzumiranje kave, čaja, gaziranih pića ili pušenje uz dugogodišnju izloženost mogu oštetiti zubnu caklinu i potamniti naše zube. To učestalo dovodi do gubitka samopouzdanja i uskraćivanje svoga osmijeha našim najmilijima.

Uz brojne metode izbjeljivanja zubi koje se danas nude na profesionalnom tržištu, predivan, blistav i zdravi osmijeh više nije nemoguć. U posljednjih desetak godina pacijenti, pa tako i sami stomatolozi, pokazuju sve veće zanimanje za izbjeljivanje zubi, odnosno postupak kojim se posvjetljivanjem boje zubi Vašem licu vraća mladenački osmijeh. Brojna istraživanja na temu utjecaja izbjeljivanja zubi na naše zdravlje, pokazala su kako profesionalno izbjeljivanje ni na koji način nije štetno za zubno tkivo.

Gotovo svatko može imati koristi od izbjeljivanja zubi, jer se zubi mog izbijeliti i do osam nijansi. To naravno ovisi o pacijentovoj početnoj nijansi pa je izbjeljivanje idealno rješenje za osobe koje žele imati ljepši osmijeh.

Prije odabira metode izbjeljivanja zubi posavjetujte se sa stomatologom, a radi uspješnosti postupka izbjeljivanje napravite redovno čišćenje od zubnog kamenca i plaka.

Zdravi i blistavi zubi podići će Vaše samopouzdanje i zadovoljstvo vlastitim životom, a prekrasne bijele zube osmijehom ćete rado pokazivati!